Werkwijze HQtalent

Omdat HQtalent staat voor transparantie, zijn wij ook transparant over onze werkwijze. Zo weet je precies waar jij je op kunt voorbereiden én wat je van ons mag verwachten. Onderstaand vind je het antwoord op de meest gestelde vragen omtrent onze werkwijze.

- IK HEB ME INGESCHREVEN BIJ HQTALENT. HOE GAAT DIT VERDER IN ZIJN WERK?

Alle gegevens die je hebt ingevoerd, zijn opgeslagen in ons CRM-systeem. Hier heb je een bevestiging van ontvangen in je mailbox. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan zeker contact met ons op.

Nadat wij jouw gegevens ontvangen hebben, bekijken we jouw profiel om een eerste indruk te krijgen van wie je bent én welke ervaring je hebt.

Zien we al een match? Dan nemen we contact met je op. Vanuit dit gesprek bespreken we de vervolgstappen. Nog geen match? Dan slaan wij jouw gegevens zó op, dat wij jouw profiel direct tegenkomen wanneer we wel een match hebben.

- IK HEB GESOLLICITEERD OP EEN HQ-FUNCTIE. HOE VERLOOPT DE PROCEDURE VERDER?

Zodra je gesolliciteerd hebt, checkt de recruiter binnen één werkweek of jouw profiel op de harde criteria overeenkomt met wat wij zoeken. Is er sprake van een match? Dan nodigen wij jou uit op ons kantoor in Amsterdam voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we samen de mogelijkheden en bespreken we het vervolg.

Indien jouw profiel niet (volledig) aansluit bij het profiel, laten wij dit ook binnen één werkweek weten.

- HOE ZIET DE SOLLICITATIEPROCEDURE ER UIT?

Zodra je gesolliciteerd hebt of wij jou hebben benaderd voor een functie, maken we persoonlijk kennis op ons kantoor in Amsterdam. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw profiel én vertellen we alles over de HQ-functie en de opdrachtgever. Zo weten we zeker dat er sprake is van een match en ben je grotendeels voorbereid op het eventuele sollicitatiegesprek.

Na dit gesprek stellen wij jouw profiel voor aan onze opdrachtgever. Indien de opdrachtgever net zo enthousiast is over jouw profiel als dat wij dat zijn, plannen we het eerste sollicitatiegesprek. Uiteraard hebben we voor dit gesprek nog even contact om de laatste onderdelen door te spreken.
Zodra het eerste sollicitatiegesprek afgerond is, hebben we contact met elkaar contact om te checken hoe het gegaan is.

Het vervolg ziet er voor iedere sollicitatieprocedure anders uit. Een 2e gesprek, een 3e gesprek en/of een assessment zijn een aantal mogelijke vervolgstappen. Hoe het proces verder ook verloopt, je kunt erop rekenen dat wij jou op de hoogte houden van het hele proces.

- EEN MATCH.

Zodra er sprake is van een match na de procedure, is het tijd voor de afronding. Eerder in de procedure is al duidelijk geworden of je in dienst komt bij de opdrachtgever of dat wij jou detacheren. Dit is dan ook de laatste stap die we nu zetten.

Wat je nog meer van ons kunt verwachten? Omdat wij gaan voor een duurzame match én relatie, houden wij contact met jou. Het liefst hebben wij over 10 jaar nog steeds contact met je.

Is jouw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.

HQtalent

Snel, dynamisch, ervaren, échte beloftes, transparant en een échte matchmaker. Dát is precies wie HQtalent is en waar al onze medewerkers voor staan en gaan. Iedere HQ-matchmaker kent de wereld van retail, e-tail en wholesale door en door. Daardoor weten wij wat er speelt en snappen we dat snelheid key is in deze wereld.

Onze klanten