Jouw HQ-behoefte zo snel mogelijk vervuld; zo werkt HQtalent

Het moment dat je een openstaande vacature voor een HQ-positie hebt, zie je deze het liefst zo snel mogelijk ingevuld. Natuurlijk wel door de juiste medewerker, die haarfijn aansluit bij wat jullie zoeken. Omdat wij dit begrijpen, hebben wij een behoorlijk tempo in onze manier van werken. Uiteraard zonder kwaliteit te verliezen.

HET VINDEN VAN HET JUISTE TALENT, VRAAGT OM HET TOTAALPLAATJE.

Met het totaalplaatje, bedoelen wij dat we echt alles willen weten. Enerzijds willen we weten wie jullie zijn als organisatie en wat jullie DNA is. Anderzijds komen we al sparrend tot een profiel van de kandidaat die jullie zoeken en het kandidaten-DNA waar jullie naar op zoek zijn. Het totaalplaatje ziet er als volgt uit:

√    Kennismaking.
We starten met een kennismaking, bij jou op kantoor of bij ons. In een uur of anderhalf, zagen we jouw organisatie doormidden. Wie zijn jullie, waar staan jullie, waar willen jullie heen en als belangrijkste: naar wie zijn jullie op zoek? Ook stemmen we samen af of jullie gaan voor werving en selectie of dat jullie een tijdelijke kracht op detachering willen aannemen en of een assessment en/of competentietest meegenomen moet worden.

√    Offerte.
Na de uitgebreide kennismaking is het tijd voor de offerte voor onze diensten. De offerte stemmen we volledig af op jouw wensen en behoeften. Een plan van aanpak en de condities zijn een standaard onderdeel hiervan. Zo weten jullie als organisatie exact wat jullie van ons mogen verwachten.

√    Start werving.
Akkoord? Dan gaan we direct van start. We stellen het functieprofiel op, de vacaturetekst en brengen voor onszelf alle aandachtspunten in kaart. Ter check sturen we deze onderdelen nog naar jullie, zodat we goed van start kunnen gaan.

√    Vacature(s) onder de aandacht.
Naast een publicatie op onze eigen website, plaatsen we de vacature in diverse wervingskanalen. Denk bijvoorbeeld aan onze eigen social mediakanalen en de passende andere vacaturesites. Ook brengen wij de vacature onder de aandacht bij de kandidaten die wij al kennen en benaderen wij actief potentiële kandidaten via andere kanalen. We gaan zowel reactief als proactief te werk.

√    De eerste selectie.
Zodra de eerste kandidaten in beeld zijn, starten we met de selectie. De eerste selectie is op papier. Doorstaat de kandidaat deze selectie, dan nodigen wij hem/haar uit voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek doorlopen we alle onderdelen en ontdekken we of de kandidaat ook qua DNA aansluit bij jullie organisatie. Is dat het geval? Dan stellen wij hem/haar direct aan jullie voor.

√    Sollicitatieprocedure.
Zie jij dezelfde match als wij bij de voorgestelde kandidaat? Dan plannen we een eerste kennismaking voor jullie in. Ook de vervolgstappen als een tweede en derde gesprek en een assessment regelen wij. We ontzorgen jullie volledig.

√    De ultieme match.
Zowel jij als de kandidaat zijn eruit, het is een match. Goed nieuws natuurlijk, gefeliciteerd! Zodra de volledige procedure is afgerond, ontvang je de factuur.

√    Tot slot…
Zoals al eerder aangegeven, gaan wij niet voor een eenmalige samenwerking. Wij zetten alles op alles voor een langdurige en duurzame samenwerking. Tussen ons en jullie organisatie, maar ook tussen jullie en de geplaatste kandidaat. Wij houden daarom ook altijd contact, ook na de procedure.

Goed om te weten: heb je een vertrouwelijke vacature? Ook daar helpen wij jullie bij. Uiteraard passen wij hier onze werkwijze op aan.

Heb je nog een vraag over onze werkwijze of wil je een afspraak maken voor een kennismaking? Neem contact met ons op.

HQtalent

Snel, dynamisch, ervaren, échte beloftes, transparant en een échte matchmaker. Dát is precies wie HQtalent is en waar al onze medewerkers voor staan en gaan. Iedere HQ-matchmaker kent de wereld van retail, e-tail en wholesale door en door. Daardoor weten wij wat er speelt en snappen we dat snelheid key is in deze wereld.

Onze klanten